Binnenhuisarchitectuur

Bent u benieuwd welke oplossingen Interior Affairs voor uw woning of bedrijfsruimte bedenkt?

binnenhuisarchitectuur haarlem

Van ontwerp tot uitvoering

We bespreken eerst wat u wilt en wat de mogelijkheden zijn, zowel praktisch als financieel. Daarna kan ik voor u het ontwerp maken, de planning doen, de bouwbegeleiding op me nemen en de uitvoering en styling van uw project verzorgen. Het kan gaan om een klein project of juist een uitgebreide verbouwing. Mijn doel is om een omgeving te creëren waarin u zich thuis voelt.

Maatwerk

Iedere opdracht is natuurlijk maatwerk, maar er zijn van die ruimtes die speciale aandacht vragen. Elk huis of bedrijfspand heeft wel een probleemhoek. Een ruimte die u niet optimaal gebruikt, of die bijvoorbeeld te donker of ongezellig is. Ik denk graag mee over oplossingen om hier verandering in te brengen. We kijken samen naar de bestaande situatie en naar de ideale situatie voor u. Ik luister en vraag door, want zo komen we tot de oplossingen die het best bij u passen.

Vakmensen

Als binnenhuisarchitect en stoffeerder heb ik een brede achtergrond en jarenlange ervaring. Mocht bij de uitvoering van uw opdracht extra expertise nodig zijn, dan schakel ik ook andere vakmensen in. Denk aan een constructeur die een berekening uitvoert als u tijdens een verbouwing bijvoorbeeld een muur wilt verplaatsen.

 

 

Werkwijze

Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek zijn er verschillende fasen. Hieronder leg ik uit hoe ik te werk ga.

l

Ontwerpfase

Ik maak en visualiseer (met tekeningen of een moodboard) altijd meerdere varianten op een ontwerp, zodat u kunt kiezen. Deze zijn inclusief een lichtplan en een product-, materiaal- en kleurvoorstel. Het uitgangspunt is een realistisch en dus concreet uitvoerbaar ontwerp. Nadat u een keuze heeft gemaakt, krijgt u een overzicht van de benodigde werk-zaamheden en interieurproducten, plus de bijbehorende inschatting van de kosten.

Planning- en uitvoeringsfase

We maken duidelijke afspraken over wie wat doet. In het geval van een verbouwing kunt u ervoor kiezen om zelf de regie te voeren, bijvoorbeeld als u zelf een aannemer wilt inschakelen. Dan kan ik adviseren en het project begeleiden. Een andere optie is dat ik de hele regie van het project op me neem en het (bouw)proces aanstuur. Zo heeft u geen omkijken naar planning en uitvoering. Mijn insteek is om u te ontzorgen. Met een goede voorbereiding en begeleiding verloopt uw verbouwing namelijk soepel.

Decoratie en styling

Is een verbouwing niet nodig, maar wilt u wel een ander interieur? Dan kan ik u adviseren bij het maken van passende keuzes. Vervolgens verzorg ik de productie, levering en plaatsing van alle benodigde woonproducten. Denk hierbij aan meubels, verlichting, stoffering (ook voor vloer- en raambekleding) en woonaccessoires.